Wij zijn dealer van BÜNTE Originals, meer informatie

Keuring van aanhangwagens

Aanhangwagens met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kg moeten een kentekenbewijs hebben. Een aanhangwagen met kenteken moet gekeurd worden om de veiligheid voor jou en de andere weggebruikers te waarborgen.

Uitgebreide controle

Bij De Reus Aanhangwagens kunnen we alle aanhangwagens keuren. Na een aanrijding of heftige schade kan het RDW het “verbod voor rijden op de weg” opleggen. Is dat het geval, dan mag de aanhanger niet de openbare weg op voordat deze gerepareerd en opnieuw gekeurd is. Wij controleren aanhangwagens op ruim 50 punten, van bandenspanning en verlichting tot remwerking. Dat gebeurt altijd volgens de BOVAG-richtlijnen. Voldoet de aanhangwagen aan de veiligheidseisen, dan wordt deze voorzien van een keuringssticker.

Is keuring verplicht?

Vanuit het RDW geldt er geen verplichte APK-controle voor de kleinere aanhangwagens. Toch is het aanbevolen om aanhangwagens te laten keuren voor je eigen veiligheid en die van mede weggebruikers. De meeste ongelukken gebeuren doordat de remmen niet goed werken of doordat de losbreekkabel defect is. Laat je aanhanger keuren en voorkom onveilige situaties en boetes!

Neem contact met mij op
Wil je je aanhangwagen laten keuren, laat dan hieronder je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te bespreken of een afspraak te maken.