Keuring van aanhangwagens

Dat een aanhangwagen veilig moet zijn, dat snapt iedereen. Maar wanneer is deze nou veilig en wanneer moet dit worden aangetoond?

Wanneer is het keuren van een aanhangwagen verplicht?

Er zijn verschillende situaties waarin het keuren van een aanhanger verplicht is. Bijvoorbeeld wanneer deze een bepaald gewicht heeft. Of wanneer een lichtere aanhangwagen schade heeft gehad en na reparatie terug de weg op kan. Of wanneer je zelf een aanhangwagen hebt gemaakt, of hebt ingevoerd vanuit het buitenland. Voor alle situaties en de meest actuele regelgeving verwijzen we je graag naar https://www.rdw.nl/

De veiligheid van de aanhangwagen met een keuring

Door een aanhangwagen te laten keuren, verplicht of niet, verzeker je jezelf ervan dat deze voldoet aan de veiligheidseisen voor aanhangers. Het doel daarvan is natuurlijk niet alleen om je aan de wet te houden, maar ook om de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers te waarborgen. Na de keuring is je aanhanger gecontroleerd op ruim 50 punten, die allemaal te maken hebben met een correcte en veilige werking van de aanhangwagen.

Aanhangwagen laten keuren in Zeeland

Dat kan bij De Reus Aanhangwagens! In onze werkplaats in Nieuwerkerk (Schouwen-Duiveland) staan wij klaar om jouw aanhangwagen te keuren, zodat je met keuringssticker de weg op kunt.
Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mail adres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen via de e-mail.